Strona G��wna
Szukaj:   
abc     o nas     login
Wzmocnij POWER - wyjd¼ na rower
z powrotem strona główna do góry
Komentarz do artykuu: Ratcurry
Autor: Radoslaw Jedrzejczak
Ratcurry to odmiana curry, czyli orientalna mieszanka przypraw, którą również nazywają masala lub garam masala. Nazwa przyprawy jest wymyślona (zgodnie z kołorowerową tradycją), a więc szukanie jej w literaturze, bądź Internecie, to zajęcie równie efektywne jak rozmowa z własnym odbiciem w lustrze (czyli można, ale bez efektu). Przepis pochodzi ze Sri Lanki, ale w Polsce przyprawa smakuje równie dobrze jak na wyspie Cejlon. Ratcurry stosuj zarówno do mięs jak i warzyw.
Już robiłem~Lechw
Fajna przyprawa. Zrobiłem nieco (z kminem rzymskim). Dodatek wiórek kokosowych spowodował, że nie była zbyt trwała.
Trudno w Polsce o zdobycie dobrego kardamonu (chyba, że ktoś mieszka w Warszawie).
Problem w tym, że wcześniej nie umiałem jej używać.
Teraz zastępuję garam masalą z marketu ale przy najbliższej okazji zrobię znowu. Myślę, że do potraw z mlekiem kokosowym jest bardzo dobra.
2008-12-02 09:20

inne komentarze:[dodaj nowy]
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i publikowanie tylko na zasadach
określionych przez redakcję Koła Roweru >>zobacz.
strona główna |  index

0.02724 sek.  optima cennik